Räkna om Gigavolt (GV) (Elektrisk spänning)
- Välj rätt kategori från urvalslistan, i detta fall 'Elektrisk spänning'.
- Ange därefter det värde som du vill konvertera. De grundläggande funktionerna för aritmetik: addition (+), subtraktion (-), multiplikation (*, x), division (/, :, ÷), exponent , roten ur (√), parentes och π (pi) är alla tillåtna i nuläget.
- Från urvalslistan väljer du den enhet som motsvarar det värde som du vill konvertera, i detta fall 'Gigavolt [GV]'.
- Värdet konverteras därefter till alla måttenheter som kalkylatorn kan hantera.
- När resultatet visas finns det fortfarande möjlighet att avrunda det till ett visst antal decimaler, när det är rimligt att göra det.
Använd enhetsomräknarens fulla kapacitet
Med denna kalkylator är det möjligt att ange värdet som ska konverteras tillsammans med den ursprungliga måttenheten; till exempel '855 Gigavolt'. Därmed kan antingen enhetens fullständiga namn eller dess förkortning användassom ett exempel, antingen 'Gigavolt' eller 'GV'. Sedan bestämmer räknaren kategorin för måttenheten som ska konverteras, i detta fall 'Elektrisk spänning'. Därefter konverterar den det angivna värdet till alla lämpliga enheter som är kända för det. I resultatlistan kan du också vara säker på att hitta den omvandling du ursprungligen sökt. Oavsett vilken av dessa möjligheter man använder, sparar den in en besvärlig sökning efter en lämplig listning i långa urvalslistor med otaliga kategorier och otaliga stödda enheter. Allt detta övertas av räknaren och den gör jobbet på en bråkdels sekund.
Dessutom gör kalkylatorn det möjligt att använda matematiska uttryck. Som ett resultat kan inte bara tal beräknas med varandra, som till exempel, '(35 * 30) GV'. Olika måttenheter kan också kombineras med varandra direkt i omvandlingen. Det kan till exempel se ut så här: '45 Gigavolt + 40 Gigavolt' eller '25mm x 20cm x 15dm = ? cm^3'. Måttenheter som kombineras på detta sätt måste naturligtvis passa ihop och vara meningsfulla i den aktuella kombinationen.
De matematiska funktionerna sin, cos, tan och sqrt kan också användas. Exempel: sin(π/2), cos(pi/2), tan(90°), sin(90) eller sqrt(4).
Om en bock har placerats bredvid 'Tal i vetenskaplig notation', kommer svaret visas som en exponentialfunktion. Till exempel, 4,412 222 182 071 ×1021. För denna form av presentation kommer talet att segmenteras till en exponent, här 21, och det faktiska talet, här 4,412 222 182 071. För enheter där möjligheterna att visa tal är begränsade, som till exempel miniräknare, kan man även skriva tal som 4,412 222 182 071 E+21. Det gör särskilt mycket stora och mycket små tal lättare att läsa. Om en bock inte har placerats här, visas resultatet på det vanliga sättet för att skriva tal. För ovanstående exempel skulle det då se ut så här: 4 412 222 182 071 000 000 000. Oberoende av presentationen av resultaten är den maximala precisionen för denna kalkylator 14 decimaler. Det bör vara tillräckligt noggrant för de flesta tillämpningar.
- Räkna om GV till pV (Gigavolt till Pikovolt)
- Räkna om GV till nV (Gigavolt till Nanovolt)
- Räkna om GV till µV (Gigavolt till Mikrovolt)
- Räkna om GV till mV (Gigavolt till Millivolt)
- Räkna om GV till V (Gigavolt till Volt)
- Räkna om GV till kV (Gigavolt till Kilovolt)
- Räkna om GV till MV (Gigavolt till Megavolt)
- Räkna om GV till TV (Gigavolt till Teravolt)
- Räkna om GV till W/A (Gigavolt till W/A)
- Räkna om GV till J/C (Gigavolt till J/C)
- Räkna om GV till abV (Gigavolt till AbVolt)
- Räkna om GV till statV (Gigavolt till StatVolt)
- Räkna om GV till Planck elektrisk spänning (Gigavolt till Planck elektrisk spänning)